Nyomozás

2009.05.17. 09:31

Az előző bejegyzés óta eltelt időben egyszer volt megint nagyon büdös, azóta esténként viszonylag moderált a bűz. Azt vettük észre, hogy sokszor állati tompán, de napközben is lehet érezni a szagot. A csatornákat kábé két napja átmosták az utcában. A szomszédos Tempom utcában megnéztem egy csatornát, ami be volt pókhálósodva, és picit talán rohadva is, de nem hiszem hogy onnan jön a büdös.

A szag valamilyen ipari üzemre utal, egyáltalán nem standard csatornaszag. Jó ötlet a Chinoin is, azt is meg fogjuk nézni, a tervem az, hogy ha megint megjön a nagyon erős szag, biciklivel elindulok, és mint a rajzfilmekben a lila füst után, megyek a szagot követve, hátha rájövök, hogy honnan ered. 

Ha van ötletetek, hogy hogyan nyomozzak, mondjátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujpestibudi.blog.hu/api/trackback/id/tr291126150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bva 2009.05.25. 23:38:20

Újpest, Erzsébet utca

Az utóbbi időben (kb. 1-2 hete naponta eltérő intenzitással) de főként este-éjszaka itt is büdös van. Érzékenyebb szaglással rendelkezők inkább zárt ablak mellett alszanak a meleg, nyári időjárás ellenére.

A szag elsőre csatornaszagnak tűnik, de én is gyanakszom a Chinoinra is. Ennek viszont ellentmond, hogy télen (hűvösebb időben) nem érezni a szagot, pedig azt éreznénk ha a Chinoinból jönne.

Angyalföldön a Gyöngyösi és a Forgács utcai metrómegállónál intenzívebben érezni ezt (de legalábbis nagyon hasonló, egyértelműen) csatorna szagot már hosszú évek óta. Onnan tényleg közel van a Csatornázási Művek telepe.

Remélem sikerül a végére járnotok a bűznek és tehetünk valamit ellene, mert ez így elviselhetetlen!!!!

Mighty 2009.05.28. 11:56:48

Tegnap éjjel esett az eső Újpesten (is), most is lehet érezni a bűzt?

bva 2009.05.29. 21:32:03

@Mighty: Itt az Erzsébet utcán nem volt kellemetlen szag a héten eddig. Viszont ismerőseim említették, hogy a Duna Plaza környékén volt a héten büdös.

boszika80 (törölt) 2009.06.10. 08:14:12

Újpest, Erzsébet utca

Tegnap este szörnyen büdös volt. Szintén ez a kénes szag. Én az Erzsébet utca Tél utca sarkán lakom magasan.
Szerintem is a Chinoin lehet.

Mighty 2009.06.10. 15:05:25

Ma én is éreztem. 11-kor mentem a Rózsa utcában az uszoda mellett és erős kénes, záptojás jellegű szag terjengett.

bva 2009.06.16. 22:06:54

Ma este 10 körül végetért a finom nyári zápor. Az eső és a friss zöld illatot azonban nagyon kevés ideig volt alkalmunk élvezni, mert elárasztotta az Erzsébet utcát a budiszag... :-(
süti beállítások módosítása